A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének közleménye

Belföld, 2021.05.18

    Budapest, 2021. május 18., kedd (OS) - Egy biztonsági őr és egy Dr. Csont-rajongó nyerte a Nagy Diák Bűnmegelőzési Tesztet.Véget ért a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt, a nagyszabású verseny döntőjét  Budapesten rendezte meg a DUE Médiahálózat. A fináléba két korosztályos győztest hirdettek: a fiataloknál egy bőnyi diák, a Dr. Csont-rajongó Gábriel Bálint lett az első, az idősebbeknél egy kaposvári biztonsági őr, Török Bertram állhatott a dobogó tetejére.

A Nagy Bűnmegelőzési Teszt döntőjébe több mint 16 ezer résztvevőből jutott be a legjobb 12 játékos. Két korcsoportban zajlott a döntő, immár negyedik alkalommal. Először a 14-18 éves korosztály 6 legjobb játékosa mérkőzött meg. A showműsorban többek között a droghasználat büntethetőségéről, az online és a való életben elkövetett bántalmazásról és a bűnszervezet fogalmáról kellett bizonyítaniuk tudásukat a játékosoknak. A versenyt a Bőnyről érkező Gábriel Bálint nyerte. Győzelmét azzal magyarázta, hogy rengeteget olvas, sokat tanul az iskola ifjúságvédelmi felelősétől, és a Dr. Csont bűnügyi sorozat szinte összes részét látta.
A 19-22 éves korosztályban a kaposvári Török Bertram állhatott a dobogó tetejére.
A DUE Médiahálózat által indított program célja, hogy a diákok felismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket, megtudják, mi a különbség a csíny és a bűncselekmény között, illetve elkerülhesség hogy áldozattá, netán elkövetővé váljanak. A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával jött létre.
A döntő visszanézhető a DUE honlapján.

Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!