A DK egységes közalkalmazotti védelmet ígér az oktatásban dolgozóknak

Belföld, 2021.10.08

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára alakíthat kormányt jövőre, akkor visszaállítják az oktatásban dolgozók egységes közalkalmazotti védelmét.

A DK szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, egyértelműen, a közoktatási törvény szabályainak megfelelően fogják meghatározni a pedagógusok kötelező óraszámát, az a felett ellátott tanórákat, foglalkozási órákat pedig túlóraként fizetik ki.

Barkóczi Balázs hozzátette, felülvizsgálják a pedagógusok előmeneteli rendszerét, valamint megszüntetik a jelenlegi minősítési és tanfelügyeleti rendszert.

A politikus mindezzel Orbán Viktor miniszterelnöknek a Kossuth rádió reggeli műsorában elhangzott szavaira reagált. Azt mondta, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szeptember végén "belengette", hogy 2022. január 1-jén valamekkora pedagógusbér-emelés jön. A miniszter azt állította, hogy az emelés biztos, csak az összeg mértéke kérdéses, ezzel szemben Orbán Viktor péntek reggel "azt közölte, hogy a pedagógusok egyelőre biztosan nem kapnak semmit sem" - mondta a szóvivő, hozzátéve: nem lehet azokon az embereken spórolni, akik a jövő generációját nevelik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!