TV műsor

A duplájára emelték az évente ingyenesen leadható építési törmelék mennyiségét Kaposváron

Belföld, 2021.01.16

A duplájára, fél tonnáról egy tonnára emelték az évente egyszer, háztartásonként térítésmentesen leadható építési törmelék mennyiségét Kaposváron. A város azt várja a január 1-jétől hatályos döntéstől, hogy kevesebb lesz az illegális lerakás a somogyi megyeszékhelyen és környékén - tájékoztatta a polgármesteri hivatal pénteken az MTI-t.

Közleményükben arra hívták fel a lakosságot, hogy az erősen szennyezett, akár fokozottan veszélyes anyagot is tartalmazó építési törmelékek esetén a leadás előtt tájékozódjanak a Kaposvári INERT Hulladékkezelő és Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán.

A hivatal utalt arra: 2020-ban tiszta építési-bontási hulladékból 2080 ember 995 tonnát vitt a helyi hulladékfeldolgozóba, kevert építési hulladékból 1597-en mintegy 569 tonnát adtak le a kijelölt átvevőhelyen.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester tavaly szeptemberben, a Tisztítsuk meg az országot! elnevezésű környezetvédelmi program kaposvári sajtótájékoztatóján szólt az ingyenesen leadható építési hulladékkal összefüggő helyi szabályok tervezett változtatásáról.

Kitért arra, hogy felszámolják a város több mint húsz illegális hulladéklerakóját, a kaposvári illegális lerakások jelzésére pedig külön alkalmazás készült, az arra érkező információkat továbbítják az országos applikációs rendszerbe.

A politikus jelezte, hogy Kaposvárnak évi 30-50 millió forintjába kerül az illegális hulladéklerakók felszámolása.

A városban annak ellenére történnek illegális lerakások, hogy a kommunális hulladék szállítási díja az egyik legalacsonyabb az országban, működik a szelektívhulladék- és a zöldhulladékgyűjtés, és hamarosan megkezdődik a használt sütőolaj begyűjtése is - mondta akkor a városvezető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!