A fenntartható energiaforrások fejlesztését sürgeti az LMP

Belföld, 2022.07.02

Magyarország lemaradása óriási a megújuló energia felhasználásában, ilyen fejlesztésekre évente 300 milliárd forintot kellene fordítani 2023-tól a központi költségvetés keretéből - mondta szombati videóüzenetében az LMP társelnöke.

Schmuck Erzsébet a közösségi oldalára feltöltött videóban egy kutatásra hivatkozva kijelentette, hogy 30 év múlva már a teljes energiafogyasztást megújuló forrásokból lehetne fedezni. Azt követelte, hogy 2037-re az energiafogyasztáson belül a megújulók aránya érje el a 100 százalékot.

A Paks 2 projektet azonnal le kell állítani, mert a megvalósítása nem indokolható sem környezetvédelmi, sem üzleti, sem biztonsági okokkal. Az építésére szánt összegből megújuló energiaforrások fejlesztését, hálózati integrációját, szélturbinák telepítését, energiaközösségek támogatását lehetne finanszírozni - tette hozzá. Az ellenzéki politikus szerint a klímaválság itt van, kevés idő van elkerülni a katasztrófát, azonnali lépésekre van szükség, a kormánynak ugyanakkor "esze ágában sincs lépni ebbe az irányba". A zöld fordulat megköveteli az energiatakarékosságot, az energiahatékonysági intézkedéseket, a mielőbbi átállást a fosszilis és az atomenergiáról megújuló energiaforrásokra - mondta Schmuck Erzsébet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!