TV műsor

A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos kutatások központját hozza létre a Neumann János Egyetem

Belföld, 2021.05.19

    Budapest, 2021. május 19., szerda (MTI) -  A hosszú távú fenntartható fejlődéssel kapcsolatos tudományos munka új központját kvánja létrehozni a  Neumann János Egyetem, amelynek szenátusa május első napjaiban hagyta jóvá a Centre For Long-term Sustainability indítását.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a központ speciális kutatási és ösztöndíjprogramot indít szoros együttműködésben akadémiai és szakmai partnereivel. A program célja a fenntarthatóság témájában kimagasló eredményeikkel és publikációikkal nemzetközi hatást kiváltó hazai és külföldi kutatók munkájának ösztönzése és összekapcsolása a magyar tudományos élettel.

Az intézmény székhelye Budapesten az Úri utca 72. alatt található felújított műemlék épületben lesz. A budai várnegyed egyik ikonikus saroképülete hosszú évek óta üresen állt, állapota rohamosan romlott, ekkor vásárolta meg évekkel ezelőtt a Magyar Nemzeti Bank Alapítványa és újította fel. Az épület így alkalmassá vált arra, hogy egyetemi együttműködések révén a világ élvonalába tartozó professzorokat hívjon meg és láthasson vendégül Budapesten - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!