A fiatalság háromszöge segít az öregedés jeleinek észlelésében

Belföld, 2023.04.18

A kor előrehaladtával mindannyiunk bőre veszít feszességéből, elkezdődik a ráncok kialakulása.

Női arc Kevesen tudják, hogy csontjaink állapotában már 20 éves korunk után elkezdődnek a változások, 25 éves kortól pedig már a csontokat borító szövetekben is megindul a megereszkedés.

Az idő múlását megállítani nem tudjuk, azonban arra már van lehetőségünk, hogy meghosszabbítsuk az öregedési folyamatot. Ennek első lépése, hogy megismerjük saját testünk működését, mindehhez pedig a fiatalság háromszögének ismerete lehet az első lépcső.

A fiatalság háromszöge

Általánosságban elmondható, hogy fiatal korban arcunk formája egy élére állított háromszöghöz hasonlítható. Ennek felső csúcsa az állnál helyezkedik el, míg alapja a homlokon található. Ahogyan idősödünk ez a háromszög forma megfordul, és ennek oka nem más, mint a szövetek megereszkedése.

A folyamat visszafordítására nincs lehetőség, ezért elsősorban a megelőzésre, prevencióra érdemes koncentrálni. Az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító kezelései hozzájárulnak a fiatalos külső megőrzéséhez. Célzott és személyre szabott kezelésekkel az adott életszakasz igényeihez igazítható a megjelenésünk.

Figyeljünk az öregedés jeleire!

Különböző eljárások segítségével lehetőségünk van már a korai életszakaszban megelőző eljárásokat igénybe venni. Ilyenek a bőrfeszesítő hialuronsavas kezelések, a lézerrel végzett beavatkozások, melyek hatására kicsit visszafordíthatjuk az idő kerekét.

Szembetűnő jelei vannak az öregedésnek, amelyek felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes tennünk arcbőrünk fiatalságáért. Bőrünk kollagéntartalma az idő előrehaladtával egyre csökken, mely hatására a bőr elvékonyodik és rugalmatlanná válik. A hormonális változások, a külső hatások tovább fokozzák ezt a hatást, emiatt egyre inkább látványossá válik az arcbőr megereszkedése.

A ráncok egyre mélyülnek, mely folyamat az injekciós ránckezeléssel megelőzhető. A zsírszövetek mennyisége szintén csökkenhet, ami volumenvesztést okoz, így hasonló módon a ráncok kialakulása veszi kezdetét. Továbbá az ajkak, elsősorban a felső ajkak területén megkezdődik az elvékonyodás, így abszolút megváltozik a külsőnk. Ennek kezelésére érdemes a szinte fájdalommentes hialuronsavas ajakfeltöltésre vállalkozni, mely már rövid idő alatt látványos eredményt nyújt.

Lelógó szemhéj

Az arc izmainak lazasága okán megváltozik tekintetünk, mindig fáradt külsőt kölcsönözve arcunknak. A szemhéjplasztika olyan eljárás, melynek hatására a szemhéj bőre és a körülötte lévő terület is megfiatalodik. Előnye, hogy nemcsak a szemek környéke változik, hanem szinte az egész arc megfiatalodik a beavatkozás által.

Egy rövid műtéti eljárás során a plasztikai sebész bemetszéseket ejt a felső vagy az alsó szemzugtól indulva a természetes ráncok irányába. A beavatkozást követően nagyjából hat hét múlva látható a végleges eredmény, mely hosszú ideig garantáltan látványos marad.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!