A gazdák megsegítését sürgeti a Momentum

Belföld, 2022.08.12

A bajba jutott magyar gazdák megmentését sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján a Momentum két politikusa.

Lőcsei Lajos, a Momentum parlamenti képviselője annak a véleményének adott hangot, hogy a kormány "fillérekkel akarja kiszúrni a gazdák szemét, miközben már ezermilliárdos károkról beszél a szakma". Hozzátette: a csődhullám elkerüléséhez valódi, kézzelfogható segítséget igényel az agrárium.

Kiss László, a Momentum agrárpolitikai szakértője azt mondta, hogy véget kell vetni a harácsolásnak és az elhibázott intézkedések sorának, különösen egy olyan korban, amikor - az ukrajnai háború, a rezsiemelkedés és a Magyarországon soha nem tapasztalt mértékű aszály hatása miatt - 40-50 százalékkal nőttek az élelmiszerárak.

Arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy szavazzák meg ősszel pártjuk aszálymentő csomagját. Ennek elemei között említette, hogy töltsék fel 500 milliárd forinttal a kárenyhítési alapot, állategységenként adjon 100 ezer forint támogatást a tenyésztőknek az állam, a moratórium alatt a büdzsé vállalja át a gazdáknak a hitelekkel kapcsolatos terheit, a területalapú támogatásokat még szeptemberben folyósítsák, valamint vízügyi fejlesztésekkel kezeljék az aszályokat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!