A gyerekkori elhízásról is szó lesz a márciusi Semmelweis Egészségnapon

Belföld, 2020.02.18

A gyerekkori elhízásról is szó lesz a márciusi Semmelweis Egészségnapon - közölte a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Kovács Gábor azt mondta, hogy a gyerekek harminc-negyven százaléka túlsúlyos, aminek leggyakoribb oka a mozgásszegény életmód és a rossz nevelés. Az elhízás felnőttkorban egyebek mellett érelmeszesedést, magas vérnyomást, cukorbetegséget okozhat, ezért a rendezvényen tornabemutatókkal, felvilágosító előadásokkal várják a résztvevőket - tudatta.

Ismertette: a daganatos betegségek korai felismerésének fontosságára onkológiai szűréssel és a betegség tüneteiről tartott előadásokkal hívják fel a figyelmet. Magyarországon évente körülbelül 250-300 gyermekkori daganatos megbetegedést regisztrálnak - tette hozzá.

Elmondta: az egészségnapon baleset-megelőzésről és a kábítószerfogyasztás veszélyeiről is tartanak előadást, valamint az orvostudománnyal és az orvoslásban használt műszerek működésével is ismerkedhetnek az érdeklődők.

A március 7-ei, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán megrendezendő egészségnap programjai ingyenesek, de nagy részük regisztrációhoz kötött. Jelentkezni és a programról részletesen tájékozódni a www.semmelweis.hu/250 honlapon lehet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!