A gyermekorvosok társasága erősítésén akar dolgozni a szervezet új elnöke

Belföld, 2019.10.10

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának (MGYT) új elnöke azt mondta, a szakmai szervezet további erősítésén akar dolgozni, hogy az a gyermekgyógyászat különböző szakterületein dolgozó orvosok valódi fóruma legyen.

Az MGYT október elején tartott közgyűlésén megválasztott Gárdos László, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezetője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, céljuk az elkötelezett kollégák támogatása, érdekeik képviselete, szakmai ajánlások megfogalmazása, a rezidensképzés és a szakképzési rendszer megújítása, valamint az orvos-beteg és az orvos-szülő kommunikáció javítása.

Gárdos László kiemelte, hogy a társaság továbbra is kiáll a családbarát szemlélet mellett. Hozzátette, jó lenne, ha nem csak a csecsemők és a kisgyerekek mellett lehetnének ott a szülők a kórházi ápolás során, ezen kívül pedig további lépéseket tennének az anyatejes táplálás népszerűsítéséért is. Megjegyezte: az anyatejes táplálást tekintve európai viszonylatban jó helyen állunk, de vannak országon belüli eltérések.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!