A győri ellenzéki összefogás jelöltjeként nyerő önkormányzati képviselő is a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja

Belföld, 2020.01.23

Bárány István, a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjeként október 13-án nyert önkormányzati képviselő is Dézsi Csaba Andrást, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjét támogatja a vasárnap tartandó időközi győri polgármester-választáson - jelentette be a közgyűlésben függetlenként tevékenykedő képviselő csütörtökön.

Bárány István sajtótájékoztatóján azt hangoztatta, hogy számára mindig a város és benne a választókerülete volt és lesz is az első, és Dézsi Csaba Andrást tartja képesnek arra, hogy a megyeszékhelyet vesse.

Volt alpolgármesterként Dézsi Csaba Andrásnak van városvezetői tapasztalata, civilként pedig nemcsak szakmai karriert épített, hanem egy országos szintű győri intézmény létrejöttéért, a Szívcentrumért is sokat tett. Orvos szakmai jó hírneve és tekintélye nem csak orvosi környezetben, hanem a város határain túl is hat - mondta.

Hozzátette, hogy Dézsi Csaba András személyében egy emberközpontú, a városlakókkal párbeszédet folytató, a város érdekét minden szinten képviselni és érvényesíteni képes városvezetőt nyerhetnek a győriek.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy jelenleg nem lehetnek ugyanazok az érdekeik az ellenzéki összefogással, mert neki képviselőként azt kell szem előtt tartania, hogy a választókerületében élők mit szeretnének.

Októberben a város eldöntötte a felállást a közgyűlésben, a 22 fős grémiumba a Fidesz-KDNP-nek 16 jelöltje került be, a gördülékeny munkavégzéshez pedig Dézsi Csaba Andrásra van szükség - jelentette ki Bárány István.

Hozzátette, a legfontosabb döntéseket a közgyűlés hozza meg, a polgármester mozgásterét a közgyűlés által elfogadott szervezeti és működési szabályzat határozza meg. Azt mondta, döntésének hátterében a pártszimpátiától független racionalitás áll.

Bárány István október 13-án egyéni választókörzetben a szavazatok 46 százalékát szerezte meg, amellyel az ellenzéki összefogás egyetlen olyan jelöltje volt, aki győzni tudott egyéni választókörzetben. Jelenleg ötödik ciklusát tölti önkormányzati képviselőként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!