A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány) közleménye (2. rész)

Belföld, 2022.10.03

"A digitális készségek fejlesztését és a színvonalas informatika-tanítást már az általános iskolában el kell kezdeni ahhoz, hogy a gyerekek jobb lehetőségekkel induljanak majd neki a felnőtt életüknek.

Mindannyian sokat köszönhetünk a tanárainknak, de meggyőződésünk, hogy ebben az IT cégeknek is szerepet kell vállalniuk. Ezért döntöttünk úgy, hogy az InfoTanár Mentor Program mellé állunk és a 2022 szeptemberétől kezdődő egy évben 15 millió forinttal segítjük a kezdeményezést, ami nemcsak a program fenntartását, hanem a bővítését is lehetővé teszi. Ezen felül szakmai partnerként is bekapcsolódunk az ITMP munkájába, többek között mentorálással, előadásokkal, tananyagok fejlesztésével" - mondta el Szatmári Tamás, az Aliz cégvezetője.

Az InfoTanár Mentor Program az Aliz támogatásának köszönhetően jelentősen bővíti képzési kínálatát, és legalább 500 pedagógus számára biztosít továbbképzési lehetőséget, továbbá elindítja az oktatók és a tech szektor szereplőit összekötő digitális platform fejlesztését. A képzések olyan témakörökre fókuszálnak, amelyekben a pedagógusok igényt tartanak friss és azonnal hasznosítható tudásanyagra. Indulnak például GIT, HTML5, CSS3, Javascript, Linux kurzusok, kreatív módszertanokat bemutató Játékos programozás, Játékos elektronika és LEGO robotika tanfolyamok, vagy az iskolai munkát és a diákok készségeit egyaránt fejlesztő Projektmenedzsment képzés.


Kiadó: A Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda Alapítvány (HTTP Alapítvány)

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!