TV műsor

A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek

Belföld, 2020.01.19

A tizennégy évvel ezelőtti hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben.

A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek A település fölött magasodó Borsó-hegyre 2006. január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe. A koszovói békemisszióból Szlovákiába tartó AN 24-es gép fedélzetén utazó 43 békefenntartó katona közül csak egy élte túl a szerencsétlenséget.

A megemlékezésen - mint minden évben - ezúttal is jelen volt a tragédia egyetlen túlélő katonája, Martin Farkas, aki elhelyezte elvesztett katonatársai emlékművénél koszorúját.

A tragédia helyszínén, a Borsó-hegyen emelt obeliszket Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter és Peter Gajdos szlovák védelmi miniszter koszorúzta meg, az emlékműnél és a kopjafáknál mécsesek égtek.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek A hejcei katasztrófa áldozataira emlékeztek


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!