A HUMDA veszi át az elektromobilitási pályázatok lebonyolítását

Belföld, 2021.12.03

Decembertől a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át az elektromos meghajtású közlekedési eszközök támogatási rendszerének lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft.-től -közölte a HUMDA pénteken az MTI-vel.

Kiemelték, hogy a jövőben a HUMDA Zrt. koordinálja az elektromos meghajtású közlekedési eszközök állami támogatású pályázati rendszerét, ez vonatkozik többek között az elektromos autókra, és az elektromos rásegítésű kerékpárokra is. Az átállás a folyamatban lévő pályázatokat mindössze annyiban érinti, hogy azokat a HUMDA koordinálja majd. Az érintettek a támogatások kapcsán az [email protected] e-mail címen tudnak érdeklődni. A változásokról a HUMDA közösségi médiafelületein, valamint az ügynökség honlapján, az https://elektromobilitas.humda.hu/ oldalon is lehet tájékozódni.

A HUMDA közleménye szerint az ügyintézés hamarosan a megszokott ütemben folytatódik, addig a pályázók és a kereskedők türelmét kérik.

Felidézik, hogy az ügynökség szeptemberben vette át a Zöld Busz Program koordinálását. Azóta több sikeres demonstrációs mintaprojektet szervezetek, köztük az "e-ULTIMATE" nemzetközi projektet, amelyben Zalaegerszegen egy elektromos és egy dízel meghajtású autóbusz napi működtetési költségeit hasonlították össze. A HUMDA emellett a napokban írt alá megállapodást a Volánbusz Közlekedési Zrt. és a Mobiliti Volánbusz Kft. alkotta konzorciummal arról, hogy jövőre 60 új elektromos busz érkezik hazai nagyvárosokba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!