TV műsor

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye

Belföld, 2019.11.19

    Budapest, 2019. november 19., kedd (OS) - A Természetvédelmi Világszövetség tagja lett a Jane Goodall Intézetek globális szervezete

A Természetvédelmi Világszövetség tagja lett a Jane Goodall Intézetek globális szervezete

Az International Union for Conversation of Nature (IUCN, Természetvédelmi Világszövetség) elfogadta a Jane Goodall Institute Global (a Jane Goodall Intézetek globális szervezete) felvételi kérelmét tagjai sorába. Az IUCN környezetvédelmi szakembereket, kormányzati szerveket, helyi közösségeket, a tudományos, a civil, a magán- és az üzleti szféra képviselőit tömöríti szerte a világból. A tagság lehetőséget biztosít többek között a környezetvédelmi kérdéseket érintő, világszintű döntéshozatalban való részvételre, a természetvédelem iránt elkötelezett szereplők közti kapcsolat létrehozására és fenntartására, a kutatóhálózatba való bekapcsolódásba.

A svájci székhelyű, több mint 1200 tagot számláló szervezet fő célja a bolygó fenntartható jövőjének biztosítása és a természetvédelem. Nemzetközi irányelveket, megegyezéseket fogadott el a szervezet például a biodiverzitás, a klímaváltozás, a veszélyeztetett fajok védelme, vagy a világörökség témájában. A szövetség négy évente rendez kongresszust (World Conservation Congress), legközelebb 2020 nyarán, Franciaországban.

A Jane Goodall Institute Global két szavazattal fog rendelkezni a Természetvédelmi Világszövetségben, amelynek révén részt vehet a világközösségre vonatkozó természetvédelmi ajánlások és politika kialakításában.


Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!