A járvány miatt többen szeretnének maguknak házi kedvenceket

Belföld, 2021.04.29

A koronavírus-járvány ideje alatt világszerte megnőtt az érdeklődés az örökbe fogadhatóházi kedvencek iránt. A Tappancs Állatvédő Alapítványnál is azt tapasztalták, hogy többenszeretnének maguknak kutyát vagy macskát, mint korábban.

Szilvia kutyával
Megnehezítette a Tappancs működését is a járvány, hiszen a korlátozó intézkedések nyomán már nem lehet úgy kilátogatni az alapítvány Szeged környéki telephelyére, mint korábban. Az érdeklődőknek időpontot adunk, és csak a megbeszélt időben jöhetnek ki hozzánk megnézni az állatokat – mondja Kovács Linda, a menhely vezetője.

Átalakulóban van az örökbefogadási protokoll is, így például online kérdőívet kell kitölteniük azoknak, akik új gazdik szeretnének lenni. Fontos ugyanis az alapítvány számára, hogy a felelős állattartás kritériumait szem előtt tartva adják oda a náluk lévő kutyákat és macskákat. Így aztán az ő esetükben nem igazán fordul elő olyasmi, hogy az új gazdák rövid időn belül meggondolnák magukat, és meg szeretnének szabadulni az állatoktól.

Az örökbefogadási szabályok ezért továbbra is szigorúak nálunk – meséli Kovács Linda -, és ennek köszönhetően a megnövekedett igények ellenére se adtunk ki sokkal több kutyát és macskát a járvány ideje alatt. Egy év alatt egyébként mintegy 150 kutyus és 70 cica talál új gazdára a közvetítésükkel. Azt tapasztalták a menhelyen, hogy egyre többen szeretnének társállatként tartani kutyát és macskát. Ez is valószínűleg a járvány miatti bezártság következménye.

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)

Címkék

Tappancs Szeged Kutya Macska
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!