A Jobbik dupla családi pótlékot és családi rezsitámogatást követel

Belföld, 2022.08.22

A Jobbik a jelenlegihez képest dupla összegű családi pótlék, továbbá családi rezsitámogatás bevezetését követeli a kormánytól.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői fővárosi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a családi pótlék - mint alanyi jogon a gyermekek után járó támogatás - értékének mintegy a felét elvesztette "mióta az Orbán-kormányok hatalmon vannak".

Szavai szerint a Jobbik a családi pótlékot "ebben a nehéz helyzetben", "a balliberális pártoktól eltérő módon" duplázná meg. Pártja családi kártyát vezetne be, amellyel csak gyermeknevelési cikkeket és alapélelmiszereket lehetne vásárolni, továbbá az azon lévő összeget a gyermek lakhatási költségeire és kulturális szükségleteire lehetne fordítani.

Úgy vélte, hogy "a kormány messze nem tesz eleget" a családok további várható rezsiköltségeinek emelkedése ellen, ezért a családi kártyán "egy gyermeknyi összeget" rezsitámogatás formájában is elhelyeznének.

Z. Kárpát Zoltán a családok védelmének fontosságát hangsúlyozva fájónak nevezte, hogy a kormány "bár beszél a családok védelméről, mégsem tesz mérhető módon semmit az érdekükben, amikor nagyon fontos áfa- és adópolitikai javaslatok kerülnek elő". Az ellenzéki politikus tarthatatlannak nevezte, hogy Európában Magyarországon adóztatják meg "legbrutálisabban" a gyermeknevelési cikkeket, a pelenkát, a bébiételt, a gyerekruhát.



Hozzátette: javaslataik bőven beleférnek a költségvetés mozgásterébe, ugyanis - folytatta - az év első felében a kormány a tervezettnél 800 milliárd forinttal több áfát szedett be. "Mi ennek a felét sem kérjük el erre a két intézkedésre" - hangoztatta.

Z. Kárpát Dániel arra az kérdésre, hogy Jakab Péter, pártja korábbi elnöke szerint "a Jobbik a Fidesz pártja lett", úgy reagált: akik nem találták meg a számításukat a Jobbikban, azok "soha nem a saját felelősségüket firtatták". A Fidesszel való kokettálással nehezen lehetne vádolható, mikor a sajtótájékoztatón éppen a Fideszen kéri számon "a családok valódi támogatását" - jegyezte meg.

A Jakab Péter új mozgalmára vonatkozó kérdésre pedig úgy felelt: a kormányváltás felé "nem feltétlen vezet", hogy napokon belül akár két új ellenzéki szerveződés jön létre. A további aprózódás nem az ellenzék megerősödését szolgálja - vélekedett.
(MTI)

Címkék

Z. Kárpát Dániel Jobbik
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!