A jövő egyeteméről rendeztek felsőoktatási konferenciát az EFOTT-on

Belföld, 2023.07.15

Az EFOTT fesztiválhoz kapcsolódva a jövő felsőoktatási kérdéseiről tartottak konferenciát pénteken, Kápolnásnyéken - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A tárca közleménye szerint a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a HÖOK közös szervezésében megtartott eseményen jelen voltak a felsőoktatási intézmények vezetői, kommunikációs munkatársai. A konferencia kiemelt témái között szerepelt a jövő egyeteme koncepció bemutatása, a mesterséges intelligencia használata az oktatás és a számonkérés során, valamint az erre vonatkozó ágazati ajánlás megismertetése, továbbá a hallgatói lemorzsolódás csökkentése - írták. Hankó Balázs, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár előadásában elmondta: a jövő egyetemét a test, a tudás, a lélek és a szellem összhangjában kell megalkotni. Fontos, hogy a hallgatókból kreatív alkotók váljanak, akiknek nem tanáraik, hanem mentoraik vannak. A megújult, vonzó magyar felsőoktatásban központi szerepet játszik az értékteremtés és a közösségformálás is, ahol a vizsgák már nem elsősorban a számonkérésről szólnak, hanem a tudásmegosztást szolgálják, ezzel is elősegítve a magyar innováció folyamatos fejlődését - áll a közleményben.

A kormány célja, hogy 2030-ra legalább egy magyar egyetem a világ legjobb 100, további három pedig Európa legjobb 100 intézménye közé kerüljön - írta a KIM.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!