A jövő évi bértárgyalás alapjairól egyeztettek a MÁV-Volán-csoportnál

Belföld, 2023.09.26

A MÁV-Volán-csoport munkáltatói és munkavállalói oldal képviselői a keddi csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén lefektették a jövő évre vonatkozó bértárgyalások alapjait - tájékoztatott a MÁV honlapján.

Az ülésen az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) képviseletében Bartal Tamás közbeszerzésekért, társaságfelügyeletért és vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár, a vállalatcsoport társaságainak elsőszámú vezetői, valamint a kollektív szerződéskötésre jogosult szakszervezetek képviselői vettek részt.

Elvi megállapodás született egyes határozott idejű juttatások időbeli hatályának meghosszabbításáról, így a megváltozott munkaképességű munkavállalók részére járó önkéntes egészségpénztári rehabilitációs támogatás, a vasutas cégek esetében az egészségpénztári munkáltatói tagdíj-kiegészítés, valamint az egyes cégeknél működő, a szolgálati idő hosszát elismerő juttatási rendszer további fenntartásáról - közölték.

A felek megállapodtak, hogy a hatályos bérmegállapodás szerinti, a munkavállalók év végén kifizetésre kerülő 350 ezer forint lojalitás pénzjuttatást SZÉP kártyán is kérhetik.
A közlemény szerint a 2023-ban a MÁV-Volán-csoport munkavállalóinak közel kétharmada részesült 15 százaléknál magasabb béremelésben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!