A kamerarendszer bővítéséről és lakbéremelésről is döntött Nagykanizsa közgyűlése

Belföld, 2023.03.31

A közterületi kamerarendszer bővítéséről, az önkormányzati lakások bérleti díjának emeléséről és a református iskola indításának támogatásáról is döntött pénteken Nagykanizsa közgyűlése.

A zalai városban jelenleg 77 helyszínen működnek közterületi kamerák, amelyek egy része elavult, illetve indokolttá vált, hogy további helyszíneken bővítsék a rendszert. A képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy 25 millió forintból idén négy helyszínen újakra cserélik az elavult, rendszámfelismerésre is alkalmas kamerákat, további 11 helyszínen pedig új kamerákat helyeznek el.

Balogh László polgármester (Fidesz-KDNP) előterjesztése és a testület egyhangú döntése alapján térítésmentesen ad át a város egy ingatlant a Somogyi Református Egyházkerületnek, hogy abban a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium fenntartójaként a zalai városban is református iskolát indítson. A Szent Imre utcában korábban óvodaként működő, de évek óta kihasználatlan ingatlanban felmenő rendszerben kezdenék el az oktatást, de az épület szükséges felújítása miatt az első évfolyamot ősszel még a néhány éve épült Kiscsillag Református Óvodában helyezik el.

A közgyűlésben többséget adó Éljen VárosuNk! Egyesület (ÉVE) frakciójának előterjesztése alapján, és végül a frakció tagjainak szavazatával döntöttek az önkormányzati lakások bérleti díjának 30 százalékos emeléséről. A vitában a többséget adó képviselők azzal érveltek, hogy 2019 óta nem emelkedett a lakások bérleti díja, de a fenntartási költségük azóta jelentősen nőtt, a Fidesz-KDNP frakciójának tagjai ugyanakkor aggályosnak tartották, hogy előzetes egyeztetés nélkül és egy lépcsőben már április 1-jétől jelentős mértékben növekednek a díjak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!