A képviselői mentelmi jog eltörlését kezdeményezte a Mi Hazánk

Belföld, 2022.05.03

A képviselői mentelmi jog eltörlését kezdeményezte a Mi Hazánk - közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd országgyűlési képviselő, a párt alelnöke.

Novák Előd átadta lemondó nyilatkozatát a Jobbik elnökségének Közölte: az erről szóló alaptörvény-módosítással a "politikusbűnözést" szorítanák vissza egy "idejétmúlt politikusi privilégium" megszüntetésével, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a törvény előtti egyenlőséget megsértve egyeseknek "jár a politikusi felelőtlenség".

Szólt arról is: frakciójuk mind a hat tagja aláírta azt - a szintén hétfőn, a parlament alakuló ülésének napján benyújtott - törvényjavaslatot, amellyel "a lassan már örökös veszélyhelyzetnek" vetnének véget. Hangsúlyozta, pártja régóta követeli e lépés megtételét, amit az alacsony járványügyi mutatók is igazolnak.

Novák Előd szerint az is elfogadhatatlan, hogy a kormány "az Ukrajnában zajló amerikai-orosz háborúra" hivatkozva tartaná fenn Magyarországon a rendkívüli jogrendet. A Mi Hazánk képviselőcsoportja nem támogatja majd a törvényhozásban az alaptörvény ilyen tartalmú módosítását - bocsátotta előre, megjegyezve, inkább azt a kormányhatározatot kellene visszavonni, amelyik külföldi harccsoportokat engedett be Magyarországra.

Míg a többi párt a parlamenti tisztségek elosztásával van elfoglalva és egymással marakodik, a Mi Hazánk megkezdte az országgyűlési munkát - mondta az ellenzéki politikus, jelezve, hogy két előterjesztésük e ciklus első két törvénymódosítási javaslata.
(MTI)

Címkék

Mentelmi jog eltörlés Mi Hazánk Mozgalom Novák Előd
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!