TV műsor

A Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának elnöke találkozott a református egyház elnökségével

Belföld, 2021.06.09

Kurt Koch bíboros, a Keresztény Egység Előmozdítása Pápai Tanácsának elnöke magyarországi látogatása során találkozott Balog Zoltánnal, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnökével és Molnár János presbiteri elnökkel - tájékoztatta az MRE kommunikációs osztálya szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint a zsinat elnökei bemutatták egyházuk 450 éves történetét és "hitvallásos önazonosságát". Beszámoltak az üldözött keresztények megsegítésére indított magyarországi kezdeményezésekről és a menekültek között végzett egyházi szolgálatról.

Kurt Koch ismertette a Szentszék és a protestáns egyházak között jelenleg a világban zajló párbeszédet. A beszélgetésen szó volt a keresztény felekezetek összefogásáról és egységtörekvéseiről mind Magyarországon, mind Európában.

A tájékoztató szerint érintették azokat a szociáletikai kérdéseket, amelyek ma az egyházakon belül is megosztó véleménykülönbségekhez vezethetnek, a többi között az azonos neműek házasságával kapcsolatos egyházi álláspontokat. "Az ezekkel kapcsolatos kritikus párbeszédre mind az egyházon belül, mind az egyházak között nagy szükség van, figyelemmel a Szentírás tekintélyére és az egyházi hagyományra" - írták.

A bíboros szükségesnek nevezte, hogy az ökumenikus párbeszéden belül több szó essen az egyház és állam viszonyának teológiai kérdéseiről - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!