A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgeti a Jobbik

Belföld, 2022.11.29

A kistelepülések postahivatalainak megmentését sürgette kedden, online sajtótájékoztatón a Jobbik két országgyűlési képviselője, mondván, a bezárásokkal ellehetetlenítik a helyiek ügyintézését, ezzel pedig veszélyeztetik a vidék lakosságának megtartását.

Ander Balázs a sajtótájékoztatón kiemelte: az a kormánytöbbség engedi most bezárni a postákat, amely 2010 előtt, ellenzékben tiltakozott egyes vasútvonalak leállítása ellen.

Nem állami kegy a vidék népesség-megtartó erejének fenntartása, hanem a mindenkori kormány kutya kötelessége - fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, "a vidék tartotta meg ezt az országot, ezt a nemzetet ezer éven keresztül, ennek megfelelően kellene, hogy cselekedjen ez a kormányzat".

Frakciótársa, Dudás Róbert arról beszélt: a kormányoldal eddig négy, a kistelepülési posták fenntartását lehetővé tévő javaslatukat utasította el, köztük azt, hogy a hivatalokkal "nagyon komoly árukapcsolásban" lévő Szerencsejáték Zrt. segítse meg anyagilag a postát, ahogy azt is, amely szerint ezer helyett ötszáz lakos felett legyen kötelező helyben postát fenntartani.

A Jobbik politikusa hozzátette: nem állt a kormányoldal azon felvetésük mellé sem, hogy az önkormányzatokon keresztül finanszírozza a büdzsé ezen feladatok ellátását, ahogy azon javaslatukat sem támogatták, amely a jövő évi költségvetést módosította volna az előző felvetés megvalósítása érdekében.

Szükség van a postahivatalokra, szükség van az ügyitézési lehetőségekre - hangsúlyozta Dudás Róbert.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!