A Klebelsberg Központ közleménye (3. rész)

Belföld, 2022.09.22

    Budapest, 2022. szeptember 22., csütörtök (OS) - Ismét lehet jelentkezni a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Programba - A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program (KKÖP) a Kormány által 2013-ban alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező pedagógus-utánpótlás biztosítása. A program a pedagógus hallgatók tanulmányait jelentős összegű ösztöndíjjal segíti, és a diploma megszerzése után garantáltan a képzettségüknek megfelelő állást biztosít számukra.

Ha már tanulmányai alatt van olyan szerződésszerű munkahelye az ösztöndíjasnak, ahol az oklevél megszerzése után szakképzettségének megfelelően továbbfoglalkoztatnák, ezt is megteheti. A munkavállalás szüneteltethető is, megfelelő indokkal például ha az ösztöndíjas gyermeket vállal, vagy doktori tanulmányokat folytat.

A KKÖP a 2013/2014-es tanévben indult, azóta összesen 4679 ösztöndíjas tanulmányait támogatta, akik összesen 6 922 375 000 Ft összegű ösztöndíjban részesültek. 2018 szeptembere óta 1292 pedagógus végzettséget és szakképzettséget szerzett ösztöndíjas kezdte meg pályáját köznevelési intézményekben.

Új pályázatokat 2022. szeptember 23-tól (péntek) lehet benyújtani a KRÉTA felületén. A Pályázat elektronikus formában és postai úton/ügyfélkapun keresztül történő benyújtási határideje: 2022. október 16. (vasárnap).

A KKÖP-ről bővebb információ, illetve a pályázati kiírás a Klebelsberg Központ weboldalán található.


Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!