TV műsor

A Közbeszerzési Döntőbizottság százmilliós bírsággal sújtotta a kispesti önkormányzatot

Belföld, 2021.07.21

Százmillió forint bírságot szabott ki a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) a XIX. kerületi önkormányzatra, mert egy 3,6 milliárd forintos közbeszerzési eljárást jogsértő tartalommal írt ki.

A döntőbizottság szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kispesti önkormányzat 2019. október 3-án nyílt közbeszerzési eljárást írt ki közétkeztetési szolgáltatásra, de az alkalmassági követelményeknél túlzó elvárásokat támasztott az ajánlattevőkkel szemben, több ponton is megsértve ezzel a közbeszerzési törvényt. A KD ezért első határozatában 100 millió forint bírságot szabott ki az önkormányzatra - írták.

Az ajánlatkérő bírósági keresettel megtámadta a büntetés mértékét. A Fővárosi Törvényszék a jogsértések tényét nem vitatta, de a bírság mértékének kiszabását részletesebb indoklásra visszaadta, ezzel új eljárásra kötelezte a KD-t.

Új határozatában a döntőbizottság nem mérsékelte a bírságot, mert - indoklása szerint - a beszerzés becsült értékének rendkívül magas volt az összege. Ezt a határozatot az önkormányzat nem támadta meg, így az véglegessé vált - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!