A leendő kormányzati struktúrát bírálja a Mi Hazánk

Belföld, 2022.05.17

A leendő kormányzati struktúrát bírálta keddi budapesti sajtótájékoztatóján Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese.

A család, az oktatás, az egészségügy, az ifjúság, a gyermek és a sport még említés szintjén sem szerepel a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényben, ami egy világos értékválasztás az Orbán-kormány részéről - fogalmazott.

Hozzátette, amikor Novák Katalint kinevezték családügyi miniszternek, még a terület fontossága mellett érvelt a kormányoldal, most pedig megszűnik ez a poszt, miközben ismételten csökkeni kezdett a termékenységi mutató.

Dúró Dóra szerint a kormányzatnak vizsgálnia kellene azt a "rendkívül beszédes" tényt, miért éppen kilenc hónappal azt követőpen mutatkozik meg ez a trend, hogy elkezdődtek a koronavírus elleni tömeges oltások. Kérdésre válaszolva jelezte: saját szakembereik kutatni fogják, kimutatható-e összefüggés a két jelenség között.

A Mi Hazánk elnökhelyettese úgy értékelt, "az állami alkalmazottak vesztesei ennek a kormányalakításnak", hiszen számos alulfizetettség és létszámhiány jellemezte ágazat nem kapja meg az új struktúrában "a neki járó figyelmet".

Dúró Dóra mindennél felháborítóbbnak azt nevezte, hogy a jövőben Rogán Antal felügyeli az eddig három tárca alá besorolt titkosszolgálatokat, és kijelentette, Rogán Antalt pártja nem tartja alkalmasnak e feladat ellátására.
(MTI)

Címkék

Mi Hazánk Mozgalom Dúró Dóra
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!