A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye

Belföld, 2019.10.10

    Budapest, 2019. október 10., csütörtök (OS) - Beleszólást a közétkeztetésbe Kispesten! -

2022-ben jár le az a 10 évre kötött szerződés, amely szerint Kispesten a közétkeztetést a Pensió nevű cég látja el. A szolgáltatás 2012-es megkezdése óta komoly minőségi kifogások érik a menzát, ennek nyomán mind az érintett szülők, mind Ferenczi István, az LMP kispesti önkormányzati képviselője számos alkalommal emelt szót. Az ebédre befizetők száma közel a felére csökkent az elmúlt 7 évben.

Az LMP képviselője a szarvasi, non-profit menza-modell átvételére tett javaslatot, melyre a városvezetés eleinte nyitottnak mutatkozott, most mégis más irányban vett fordulatot az ügy:
2019 augusztusában a kispesti közbeszerzési bizottság újabb, 10 évre szóló, 10 milliárd forint értékű tender kiírásáról döntött zárt ülésén. Tette ezt a fideszes bizottsági tag elnökletével, szocialista többséggel. A kérdést sem az oktatási bizotság, sem a testület nem tárgyalta. A képviselői kérdések előtt, ahol Ferenczi István erről kérdezett volna, a városházi többség határozatképtelenné tette az ülést.

Az újabb 10 éves szerződési időszak sietős kiírásának hátterében az van, hogy a szolgáltató árat szeretne emelni, de a jelenlegi szerződés szerint ezt már nem teheti meg.

Az LMP azért áll ki, hogy ezen az új tenderen ne hirdessenek győztest, és megfelelő előkészítés után a kerület egy non-profit öko-menza bevezetését kezdje meg az új ciklusban, az érintettekkel való alapos egyeztetés és közös tervezés után.

LMP Sajtó


Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!