A Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség közleménye

Belföld, 2021.06.22

(OS) - A Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség (MELASZ), az INTEGRITY Kft. és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI), valamint az Internet Szolgáltatók Tanácsa (ISZT) hagyományteremtő szándékkal útjára indítja az "Elektronikus aláírás napja" rendezvényt.

Az ötletet az adta, hogy 21 évvel ezelőtt ezen a napon írta alá Bill Clinton az amerikai elektronikus aláírási törvényt, így azóta ezt a napot "ESIGN Day" (ealáírás napja) néven ismerik az Amerikai Egyesült Államokban. A szervezők célja az, hogy
- itthon is legyen lehetőség az elektronikus aláírás népszerűsítésére,
- az aláírásokkal kapcsolatos aktuális, szakmai ismeretek felhasználóbarát módon hozzáférhetőek legyenek, továbbá
- jöjjön létre egy olyan fórum, ahol minden érdeklődő a számára szükséges információhoz első kézből hozzájuthat.
Az idei évben az előadások felölelik a terület történeti áttekintését, valamint az elmúlt években bekövetkezett jogi és technológiai változásokat. Az előzetes tervek szerint idén aktuális érdekességek lesznek bemutatva az elektronikus aláírások világából, és bepillantást lehet nyerni a jövőbeli megoldások világába is.
A megbízható gazdaság egyik alappillérének számító elektronikus hitelesítési, aláírási, és bélyegzési technológiák terén folyamatosan zajlanak olyan kutatási-fejlesztési tevékenységek, amelyek révén a jövőben sem kell várhatóan nélkülöznünk az elektronikus hitelesítési eljárásokat a hétköznapokban.
További információért keresse fel a szervezők honlapját

Kiadó: Magyar Elektronikus Aláírás Szövetség

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!