A Magyar Gumiabroncs Szövetség közleménye

Belföld, 2020.05.22

(OS) - Az autóforgalom a koronavírus idején jóval mérsékeltebb, ráadásul az évszakra jellemző kedvező időjárási viszonyok különösen előnyösek azoknak, akik mostanában szereztek jogosítványt.

Szakértőink segítségével összegyűjtöttük a leghasznosabb tippeket, hogy friss jogosítvánnyal is biztonságosan, másokra figyelve fedezhessük fel a világot. Többek között arról is olvashatnak, miként kell gondoskodni az abroncsok megfelelő állapotáról, a megfelelő nyomásról és miért fontos a rendszeres ellenőrzés - még akkor is, ha rutinos vezetők vagyunk.

A jogosítvány megszerzése minden fiatal életében mérföldkő. A legtöbben ilyenkor még nem rendelkeznek saját autóval, de a szabadság ígérete, az autózás varázsa, a világ felfedezésének lehetősége szinte semmihez sem hasonlító érzés.

A törvényhozók is voltak egykor fiatalok, és talán ezért is gondolták úgy, hogy a járművezető a vezetési jogosultság megszerzésének napjától számított két évig kezdő vezetőnek számít. A "próbajogosítványt" a hivatalos indokolás szerint azért találták ki, hogy a kevés vezetési gyakorlattal rendelkezőket rábírják a biztonságos és felelősségteljes közlekedésre, a szabályok megtartására, emellett néhány korlátozás is vonatkozik a kezdőkre, például nem vontathatnak pótkocsit.

Néhány pontban összeszedtük, hogy mire kell figyelni frissen megszerzett jogosítvánnyal a zsebben, volánnal a kézben. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható:https://hta.org.hu/hogyan-vezessunk-friss-jogositvannyal/


Kiadó: Magyar Gumiabroncs Szövetség

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!