A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság közleménye

Belföld, 2023.09.25

    Budapest, 2023. szeptember 25., hétfő (OS) - A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság a Gyógyszerészek Világnapján a gyógyszerészek társadalmunkban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet és egyben útjára indítja a 100 éves Társaság centenáriumi ünnepségsorozatát.

A Gyógyszerészeti Világszervezet kezdeményezésére szeptember 25-én ünnepeljük a gyógyszerészek világnapját. Ez jó alkalom arra, hogy a gyógyszerészek megfogalmazzák a jelen és a jövő célkitűzéseit, ehhez támpontot adnak a múltban elért eredmények.
A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT), melynek célja a gyógyszerészet fejlődésének, társadalmi elismertségének előmozdítása, ezen a napon kezdi centenáriumi ünnepségsorozatát. Prof. Szökő Éva, a Társaság elnöke hangsúlyozza: "Amit a gyógyszerészet és Társaságunk történetéből megtanulhattunk, az az, hogy ha a mindennapi munkánkban nem a hivatásunk magas szintű művelése és fejlődésének előmozdítása vezet minket, akkor könnyen kerülhetünk abba a helyzetbe, hogy meglévő kompetenciáinkat, a gyógyszerészet megbecsültségét és jövőjét kell féltenünk és védenünk. Ezt nem szabad kockáztatni, mert az újjáépítés mindig sokkal nehezebb, mint az eredmények megőrzése."

A világnapon az MGYT a Társaság Szenátusának tagjává választotta Prof. Révész Piroskát és Mühl Nándorné dr. Horváth Margitot. Tudományos munkája elismeréseként dr. Ambrus Rita "Szebellédy László Emlékérmet" vehetett át; míg dr. Kovács Virágot kiemelkedő egyetemi tanulmányai és kutatómunkája elismeréseként, "Zalai Károly Emlékéremmel" jutalmazta a Társaság.

Kiadó: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!