A Magyar Íjász Szövetség közleménye

Belföld, 2018.12.15

    Budapest, 2018. december 15., szombat (OS) - Érezhető eredményei vannak a MISZ által 2017-ben indított Iskolaprogramnak. Az iskolákban megtanított íjász-alapokkal felvértezve, sportklubjainkban edzenek tovább a gyerekek.

A két éve zajló Iskolaprogram célja az, hogy a programra jelentkező tanintézményekben megismerkedhessenek a gyerekek az íjászsporttal, majd az ott megszerzett alapokat és élményeket bezsebelve sportegyesületeknél folytassák e tevékenységet. A Magyar Íjász Szövetségnél már érzékelhető, hogy azokban a régiókban, ahol működik Iskolaprogram, megnőtt a versenyengedélyt kiváltó, utánpótlásbázist jelentő 8-14 éves gyerekeknek a száma.
A jelenleg 27 tanintézményben folyó Iskolaprogramhoz egyre többen szeretnének csatlakozni, hiszen az így megjelenő új sportág nemcsak színesíti a mozgásformák iskolai palettáját, hanem egyfajta rangot biztosít azoknak a gyerekeknek, akik íjászedzésre járhatnak.
Az Iskolaprogram kis íjászpalántái házi bajnokságokon, MISZ által szervezett helyi versenyeken, és a szintén a Szövetség szervezésében zajló Suli Íjász Bajnokságon (SIB) tudnak részt venni. Ez utóbbi rendezvény bátran nevezhető a versenysport előszobájának.

A Magyar Íjász Szövetség minisztériumi és szponzori támogatás révén mind a 27 tanintézményben biztosítja az íjászathoz szükséges felszereléseket és a helyi testnevelő tanárok íjászoktatói alapképzését. A Szövetség a következő években is folytatni kívánja e sikeres sportprogramját, amely az utánpótlás nevelésen túl a sportág népszerűsítésében is nagy szerepet játszik.


Kiadó: Magyar Íjász Szövetség

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!