A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye

Belföld, 2023.05.22

    Budapest, 2023. május 22., hétfő (OS) - A Telefonos Nap alkalmából rendez konferenciát a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálat (LESZ) az önkéntesi számára. A szakmai programnak Székesfehérvár ad otthont, védnöke Mészáros Attila Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere, szervezője az Empátia Mentálhigiénés Egyesület.

A LESZ minden évben szakmai rendezvénnyel tiszteleg a Telefonos Nap alkalmából.Székesfehérváron a szakmai program a traumák tanítását és az érzelmek kontrollját helyezi a középpontba. A résztvevők megemlékeznek Farkas István pszichológusról, aki évtizedeken át a helyi szolgálat szakmai vezetője volt.

A konferencián megnyitó beszédet mond Nagy-Vargha Zsófia Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkár. A 116-123 segélyhívó vonalon az utóbbi években jelentősen emelkedett a fiatalkorúak száma, aránya az adekvát hívások tekintetében. A segítő beszélgetés során a generációs különbségek, az online tér hatásai, a kapcsolati és érzelmi problémák állnak előtérben a hívásaik során.

A LESZ további szakmai rendezvényein 2023.évben a lelki egészség védelmét, az öngyilkosság megelőzését és az idén 50 éves Budapest ÉLET tagszolgálatuk tevékenységét helyezi majd középpontba.

Információ: [email protected]


Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!