A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének közleménye

Belföld, 2024.05.23

    Budapest, 2024. május 23., csütörtök (OS) - FEJÉR VÁRMEGYEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLÁK VÁNDORTALÁLKOZÓJA

2024 májusában Székesfehérvár történelmi belvárosa, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, valamint a Vörösmarty Színház ad helyet nyolc alapfokú művészeti iskola közös programjának.
A covid utáni időszak kihívásai után a művészeti iskolák vezetői és tantestületei újra megnyitották egymás felé kapuikat, hogy közös cél érdekében, a társadalomban uralkodó versenyhelyzetek mellett olyan platformot teremtsenek, amikor a közös alkotás ereje kerül előtérbe, ahol a művészetoktatás és a kulturális összefogás lehetőséget biztosít a művészeti iskolák diákjai és tanárai által végzett kiemelkedő munka bemutatására és elismerésére. Diákok, szülők és művész-tanárok együttműködésével bemutatják a vármegye magas szintű művészetoktatási tevékenységét. A rendezvény fővédnökei: Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselő. Védnökök: Kalamán Ferencné és Török Szabolcs, tankerületi igazgatók. Köszöntőt mond Uher Bertalan, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége elnökhelyettese. A programot szolfézs szakmai konferencia nyitja. Napközben térzenét hallhatnak a járókelők a város különböző pontjain jazz, népzene, klasszikus zene, illetve fúvószenekari előadásokkal. A zeneiskolában Papp Lajos és Gárdonyi Zoltán művei csendülnek fel. A napot gálahangverseny zárja a Vörösmarty Színházban.Kiadó: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!