A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye

Belföld, 2018.12.14

    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Ikonikussá vált, Sárdi Mária: Kislány a pokolban holokauszt monodráma A Kazán István Kamaraszínház és a MAZSISZEM hosszú évek óta tartjműsoron ezt a, ma már ikonikussá vált magyar témájú, s megtörtént eseményekefeldolgozó holokauszt színpadi művet.

A különleges előadás 2018 december végén lesz újra látható Erzsébetvárosban.
Mint Rosenfeld Dániel Imre kántor, a darab kulturális menedzser elmondta, igen nagy az érdeklődés az előadás iránt, amelyet mindig ingyenesen tekinthetnek meg a komplex kulturális programokatt kedvelők. Továbbá elmondta azt is, hogy az előadás címszerepét Dombrádi Alina színművésznő játssza, aki második éve viszi sikerre a darabot, Kriszt László teológus, színészpedagógus rendezésében, több mint 10 éve, töretlen sikert sikerrel. Ezt és más egyedülálló komplex zenés táncos és színházi darabokat szeretné a két szervezeta határon túli és külföldön élő magyaroknak is bemutatni és ezáltal értéket, hagyományt és még jobb diplomáciai kapcsolatot terentve.
Az év végi előadás azonban több mint a szokványos előadások egyike, hiszen Dombrádi Alina átadja a stafétabotot Gunyecz Anna fiatal, tehetséges színésznőnek, aki 2019 januárjában fog bemutatkozni a Nyíregyházán, s amely egyben tisztelgés is lesz a Nemzetközi Holokauszt Napja alkalmával a 6 millió mártírhalált halt, zsidó köztük cigány és más ártatlanul meggyilkolt áldozat, köztük a 600 ezer Magyarországról eldeportált áldozatok emlékére.
Infó: www.kazanistvankamaraszinhaz.hu
www.mazsiszem.hu
E-mail: mazsiszem

Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!