A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye

Belföld, 2021.10.28

    Budapest, 2021. október 28., csütörtök (OS) - Társadalmi párbeszédet kezdeményez a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a fajok eredetéről.

Társadalmi párbeszédet kezdeményez a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége a fajok eredetéről. A tankönyvekben és az ismeretterjesztésben szinte kizárólag az evolúcióelmélettel lehet találkozni. Azonban több évtizede komoly tudományos kritikája is van ennek a teóriának. Létezik egy kisebbségi, de erősödő irányzat "intelligens tervezettség" néven, amely tudományosan megalapozott alternatívát nyújt az irányítatlan evolúció felfogásával szemben. Ezen érvrendszer következtetése szerint az élő szervezetek összetettsége, a genetikai információ és az univerzum finomhangoltsága egy tervező értelem létére utal. A tudományt, az oktatást és a vallásokat érintő dialógus nyitó rendezvényére november közepén kerül sor. Ott ismerhetik meg a sajtó munkatársai és a résztvevők "A természet IQ-ja" című könyvet, amely az állati példákon keresztül mutatja be az evolúció és a tervezettség felfogása közötti különbséget. Az ezt követő pódiumbeszélgetésen tudósok és vallási képviselők vitatják meg a témát.(Az eseményről bővebb információ a Krisna-egyház honlapján olvasható.)Bízunk benne, hogy a média közreműködésével gyümölcsöző párbeszéd alakul ki az érintett társadalmi intézmények között. Így Magyarországon is szélesebb körben ismertté válhatnak az élőlények származásával kapcsolatos felfogások, és mindenki megalapozottabb döntést hozhat e létünk értelme szempontjából igen jelentős kérdésben.Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!