TV műsor

A MÁV-applikációban is megváltható lesz több székesfehérvári helyi Volánbusz-bérlet

Belföld, 2020.11.19

A MÁV applikációjában is megváltható lesz több székesfehérvári helyi Volánbusz-bérlet péntektől - jelentette be a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója

Homolya Róbert, a Volánbusz elnök-vezérigazgatójával és a város polgármesterével tartott csütörtöki online sajtótájékoztatóján kiemelte: a két közlekedési társaság összevonásával versenyképesebbé szeretnék tenni a magyar tömegközlekedést. Ennek újabb lépése, hogy a helyi Volánbusz bérletek is megvásárolhatók legyenek a MÁV applikációjában, ami az országban elsőként a székesfehérvári Volán-járatoknál érhető el.

Jelezte, hogy országosan egységes jegy- és bérletértékesítési rendszert építenek ki, a végcél a tarifaközösség.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója közölte, hogy első körben a székesfehérvári negyedéves, havi és félhavi összvonalas bérlet, illetve havi külterületi bérlet lesz elérhető az alkalmazás Térségi és városi jegyek menüpontjában.

A cégvezető elmondta, hogy társaságuk a megújuló székesfehérvári buszflottával évente mintegy 410 ezer járatot indít 44 vonalon, amelyeken az utazások száma több mint 19 millió. Utasaik átlagosan 84 ezer dolgozói bérletet váltanak. Ezek a számok is indokolták azt, hogy itt vezessék be elsőként az online bérletvásárlást - tette hozzá.

Cser-Palkovics András (Fidesz) Székesfehérvár polgármestere arról beszélt, hogy az elektronikus lehetőség még kényelmesebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá teszi a közösségi közlekedéshez kapcsolódó bérletvásárlást.

A sajtóközlemény szerint a MÁV mobilalkalmazása nyáron bővült a Térségi és városi jegyek menüponttal. Erre kattintva elsőként a Budapest-Szeged viszonylatra szóló, 24 és 72 órás napijegyet lehetett megvásárolni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!