A Mi Hazánk Mozgalom kezdeményezi a járványügyi intézkedések enyhítését

Belföld, 2021.01.15

A kormány korlátozó intézkedései nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ezért nincs értelme fenntartani ezeket a korlátozásokat a mostani formájukban – jelentette ki Dorogi György, a Mi Hazánk Mozgalom Csongrád megyei elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

Dorogi György
Sajnos ezzel a járvánnyal még sokáig együtt kell élnünk, ezért át kell gondolni azokat az intézkedéseket, melyek egyrészt nem hozták meg a várt eredményeket, másrészt tönkreteszik a gazdaság több szegmensét – jelentette ki Dorogi, aki az ellenzéki párt választókerületi elnöke. Különösen fontosnak tartaná, hogy újra kinyissanak az éttermek, kávézók, szórakozó helyek, a kulturális- és sportlétesítmények, ugyanis ezek a szektorok nagyon komoly veszteségeket szenvedtek el már tavaly is, és ha még hónapokig tartanak a korlátozások az idén, az itt dolgozók egzisztenciálisan lehetetlen helyzetbe kerülnek.

Mivel főként a 65 év felettiek a veszélyeztetett korosztály, nekik megtiltanák, hogy újra látogathassák a felsorolt intézményeket, de mivel nem az idősebbekre jellemző, hogy éttermekbe, kávézókba, sportlétesítményekbe járnak, ez a korlátozás kevés embert érintene érdemben. A 18 év alattiak szintén nem látogathatják a szórakozóhelyek többségét, ezért ez a két korosztály távol maradna továbbra is ezektől a helyektől. Fontos lenne viszont, hogy újra működjenek a színházak, a mozik, a könyvtárak. Dorogi és pártja az uszodák újranyitását is kezdeményezi, hiszen az úszás, a szaunázás, a gyógyvizekben való
feltöltődés erősítené az emberek immunrendszerét, ami a járvány elleni védekezésben fontos körülmény.

A Webrádió kérdésére Dorogi György elmondta, hogy az esti-éjszakai kijárási korlátozásnak sem látják értelmét, hiszen akiknek dolgozniuk kell, úgyis közlekednek a településeken vagy azok között, és mivel semmilyen szórakozóhely és kulturális- és sportintézmény nincs nyitva, amúgy se mennének az utcára a téli hidegben azok, akik egyébként ilyenkor nem dolgoznak. A politikus más ellentmondásokra is felhívta a figyelmet. Teljesen felesleges volt például vásárlási idősávokat nyitni a 65 éven felüliek számára, ami érdemben nem korlátozta a vírus terjedését, ugyanakkor azonban komoly nehézséget okozott azoknak, akik ebben a periódusban tudták volna elintézni a bevásárlásukat, de nem töltötték be a 65. életévüket. Ezt a megszorítást el is törölték, és a Mi Hazánk Mozgalom reméli, rövidesen más intézkedéseit is felülvizsgálja a kormány.
(Webrádió)

Címkék

Mi Hazánk Mozgalom Dorogi György
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!