A modellváltás mellett döntött a BGE

Belföld, 2021.02.25

Támogatta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) szenátusa csütörtöki ülésén az egyetem modellváltását, azaz állami intézményből közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézménnyé alakítását - tájékoztatta az intézmény az MTI-t.

A szenátus egyidejűleg felhatalmazta az egyetem vezetését - élén az egyetem rektorával, hogy kezdje meg a modellváltási folyamat előkészítését - tartalmazza a közlemény.

A modellváltást 17 igen, 1 nem szavazat mellett fogadták el; senki nem tartózkodott - tették hozzá.

Azt írták: az új működési modell közelebb áll a BGE jelenleg is erősen piaci alapú működéséhez, szellemiségéhez, és hallgatóiknak, valamint munkatársaiknak is előnyösebb helyzetet teremthet.

A rugalmasabb finanszírozástól, szervezettől és jogszabályi környezettől az oktatás minőségének és a kutatások eredményességének növekedését várják - hangsúlyozták.

Hozzáfűzték: a szenátusi döntés azt jelenti, hogy a BGE-n elindulhat a modellváltás részleteinek kidolgozása, az egyeztetés a külső és belső érintettekkel.

A BGE vezetése a folyamatba bevonja az érdek-képviseleti szervezeteket is, különös tekintettel a Hallgatói Önkormányzatra, és az eredményekről beszámol az egyetem közösségének - tartalmazza a közlemény.

Kiemelték, hogy a BGE meghatározó szereplője a hazai felsőoktatásnak: a három budapesti karon több mint 17 000 hallgatót képez gazdasági szakemberré, együttműködve üzleti és társadalmi partnereivel, a legkorszerűbb fejlesztésekre támaszkodva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!