A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye

Belföld, 2018.12.11

    Budapest, 2018. december 11., kedd (OS) - Foglalkoztatást elősegítő programok a Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért civilszervezetnél

Örömmel számolunk be a kedves olvasóknak és a többségi társadalom tagjainak illetve a hallássérülteknek is, hogy munkánkat immár is éve végezzük, és ennek során több száz hallássérült elhelyezkedését segítettük elő különböző munkahelyeken az ország más-más területein. Ezt a hosszú évek óta tartó munkát megkoronázza egy program, aminek az a neve, hogy Foglalkoztatás 2017 program, ennek keretében egy éven keresztül van/volt költségvetésünk hallássérültek munkavállalásának elősegítésére, munkaadókkal való kapcsolattartásra. Ennek keretében több száz munkaadóval kezdeményeztünk a kapcsolatot azért, hogy megtudjuk, hogy vannak-e hallássérültek a munkahelyen, van e fogadókészségük a foglalkoztatásukra, mennyire érzékenyek erre a témára.
Ez a program sokat segített, lehetővé tette, hogy munkaerő piaci szolgáltatások keretében megvalósítsuk a mindenki számára hozzáférhető tudást: tanácsadás multimédiás eszközök használat, kísérések találkozások, tesztelések során. E sokféle tevékenység sokféle szaktudást igényel. Először történt, hogy e fizetést tudtunk adni minden programban részt vevő munkatársunknak az elvégzett munkáért munkatársakat.
Sikerült több mint tíz embert elhelyeznünk különböző cégeknél, akik többségében ott is maradtak, bár kétségtelenül jellemző hogy nincs mentorálás, munkahelyi asszisztencia, amely a megtartásukat elősegítené.


Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!