A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye

Belföld, 2020.11.20

    Budapest, 2020. november 20., péntek (OS) - A Munka-Kör Alapítvány hallássérült munkatársai fogadták örökbe a Zuhatag sor és a Hűvösvölgyi út közti Keskeny utcát, a II. kerületi önkormányzat "Fogadj örökbe egy közterületet!" projektje keretében. Az ehhez szükséges kertápolási eszközöket szintén önkormányzati pályázaton nyerték.

Soósné Szigetvári Ágnes, az alapítvány szakmai vezetője elmondta: az itt dolgozó siketek és nagyothallók célja, hogy a nyílt munkaerő-piacon tudjanak munkát vállalni. Azonban mielőtt ezt megtehetnék, egy rehabilitációs folyamaton esnek át, amely során betekinthetnek különböző munkafolyamatokba, házon belül és kívül egyaránt.

Így fejlődik a kommunikációs képességük, és megtudják, mi az a kitartás és az elhivatottság. Megtanulnak a munkaadó utasítására minőségi munkát végezni, ill. ha valami nem világos, kérdezni.

A folyamat egy része a kertben, a természetben, növények között zajlik. A hallássérült dolgozóknak azért nagyon fontos ez a közterületi pályázat, mert segítségével túlléphetnek a Hűvösvölgyi úti telephelyük kertjének határain. Így tudatosulhat bennük, hogy ők is sokat tehetnek a környezetükért.

Reméljük, minden környéken lakó vagy épp csak erre járó ember örömét leli a megújult Keskeny utcában! - tette hozzá az alapítvány szakmai vezetője.


Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!