A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye

Belföld, 2024.04.23

(OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az általa vezetett Safer Internet Center keretein belül idén is részt vett a Digitális Témahéten, amelyet 2024. április 8. és 12. között tartottak. A kezdeményezés során 19 iskolában jártak oktatóink, ezzel 1976 főt értek el.

Mi is az a Digitális Témahét?
Magyarország legnagyobb digitális pedagógiai kezdeményezése, amely 2016-ban indult útjára az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. Kiemelt célja a digitális kompetencia fejlesztése. Fontos törekvés továbbá az is, hogy a pedagógusok tudatos és biztonságos, kreatív digitáliseszköz-használatra épülő tanulási folyamatokat tervezzenek és valósítsanak meg.

Az edukáció oda-vissza működik
Safer Internet Centerünk hazai tudatosságnövelő központként azért csatlakozott most is a témahéthez, hogy minél gyakrabban és minél több fórumon felhívjuk a figyelmet az internet előnyeire, lehetőségeire és esetleges veszélyeire is. Oktatóink kötetlen, interaktív formában tartottak előadásokat a biztonságos internethasználatról a hazai általános és középiskolákban. De előfordult, hogy a tanulók osztották meg saját tapasztalataikat, tudásukat a szakemberekkel. Így került a középpontba például az egyik előadáson a "Green screen" technológia, azaz a zöld háttér előtt különféle tartalmakat gyártó gyerekek fogalma.

Oktatói beszámolók a témahétről
A témahét népszerű volt, az iskolák nyitottak a digitális védelemről szóló oktatásokra.


Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------


Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

(c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!