A Nemzetközi Ombudsmani Intézet elnöke látogatást tett a büntetés-végrehajtásnál

Belföld, 2022.09.15

Chris Field, a Nemzetközi Ombudsmani Intézet (IOI) elnöke - Kozma Ákossal, az alapvető jogok biztosával együtt - látogatást tett a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP), valamint a veszprémi börtönben.

A BVOP csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy az IOI elnökét Budapesten Schmehl János vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta, aki ismertette a hazai büntetés-végrehajtási szervezet alapvető feladatait, az elmúlt évek jelentős fejlesztéseit.

Chris Field ezután a veszprémi börtönt kereste fel, ahol egyebek mellett a fogvatartási körülményekről, valamint a biztonsági és a reintegrációs szakterületek munkájáról kapott tájékoztatást - írták.

Úgy fogalmaztak: a szakmai kapcsolatok ápolása szempontjából mind az IOI, mind a büntetés-végrehajtási szervezet vezetése hasznosnak ítélte találkozót. A nemzetközi delegáció tagjai elismerően nyilatkoztak a büntetés-végrehajtási intézetben folyó szakmai munkáról, a kiemelkedő elhelyezési körülményekről, a biztonságtechnikai rendszerről és a fogvatartottakkal kapcsolatos bánásmódról - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!