A NOE támogatja a szja visszatérítésének lehetőségét a gyermeket nevelő szülők számára

Belföld, 2021.06.10

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) támogatja az ország újraindulását segítő, szerdán bejelentett lépéseket, mert azok mindegyike a családok további támogatására épül, miközben minden korábbi támogatás, kedvezmény is megmarad.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményük szerint a gyermeket nevelő szülők számára a személyi jövedelemadó (szja) visszatérítésének lehetősége, a hitelmoratórium meghosszabbítása egyaránt hozzájárulhat ahhoz, hogy a családok - a gazdasági élet szereplőihez hasonlóan - megerősödjenek.

A gazdaság teljesítményéhez kötött családtámogatás az elmúlt évtizedben beváltotta a hozzá fűzött reményeket, így várhatóan ez alkalommal is eredményes lesz - tették hozzá.

Kiemelték: korábban nem volt arra példa, hogy egy komoly gazdasági válság után ne megszorítások következtek volna. Az egyesület szerint jelentős üzenettel bír, ha egy erősödő gazdaság eredményeiből a családok is részesülnek.

A koronavírus-járvány idején sok családnak - a rendkívüli fizikai és pszichés igénybevétel mellett - hozzá kellett nyúlnia anyagi tartalékaihoz is, ezért a eddigi családbarát intézkedések - a többi közt a családtámogatások meghosszabbítása, a babaváró kölcsön és a családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitel törlesztésének felfüggesztése, az általános hiteltörlesztési moratórium, az otthonfelújítási program, a kilakoltatások és a lefoglalások felfüggesztése sok családnak a kiút lehetőségét jelentette - olvasható a közleményben.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági csúcskonferencián jelentette be: ha sikerül elérni Magyarországon az 5,5 százalékos GDP-növekedést, azt javasolja a kormánynak, hogy a gyermeket nevelő szülőknek átlagjövedelem alatt 2022 elején adják vissza azt a személyi jövedelemadót, amelyet 2021-ben befizettek a költségvetésbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!