A nyugdíjszámítás svájci indexálásának visszaállítását ígéri a DK

Belföld, 2021.02.10

A Demokratikus Koalíció (DK) azt ígéri, hogy amennyiben 2022-ben az ellenzék nyeri a választást, akkor az új kormány a nyugdíjak kiszámításakor megint a svájci indexálást fogja alkalmazni.

Dobrev Klára a DK EP-képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az Orbán-kormány rengeteg pénzt vett el a nyugdíjasoktól a bérek változását is figyelembe vevő svájci indexálás megszüntetésével. Ma hiába próbálnak "kampányszerűen, kegyként osztogatva, minimális juttatásokat adni", ha Fidesz-kormány nem hoz "ilyen igazságtalan döntést", akkor az átlagnyugdíj nem 142 ezer, hanem 172 ezer forint lenne - fogalmazott.

Az Európai Parlament alelnöke közölte, a svájci indexálás visszaállítása mellett hosszabb távon be kell vezetni az európai minimálnyugdíjat is. Szavai szerint ezen már nem csak a DK dolgozik, hanem az Európai Parlament is. Hangsúlyozta, hogy a múlt héten az Európai Bizottság konzultációt indított az ügyben. Dobrev Klára azt mondta, hogy miután ez a konzultáció "nem érdekli" a kormányt, ezért azt Magyarországon a DK fogja lefolytatni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!