A nyugdíjszámítás svájci indexálásának visszaállítását ígéri a DK

Belföld, 2021.06.11

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha 2022-ben ő alakíthat kormányt, akkor visszaállítja a nyugdíjszámítás svájci indexálását.

Dobrev Klára pénteki, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ezen a napon érkezik meg a nyugdíjasokhoz az átlagosan kilencszáz forintos nyugdíjkorrekció, de lesznek olyanok is, akik csak háromszáz forintot kapnak.

A nyugdíjasok látják, hogy amikor az infláció több mint nyolcéves csúcson van, az ő kosarukba kerülő termékek még ennél is jobban drágulnak - mondta. Az étolaj ára 25, a tojásé tíz százalékkal nőtt, a zöldség és gyümölcs már szinte megfizethetetlen luxus - tette hozzá.

Dobrev Klára kijelentette, a megszüntetett svájci indexálás tisztességes, a bérekkel együtt növekedő nyugdíjakat eredményezett volna. A svájci indexálás visszaállítása mellett arra is szükség van, hogy a nyugdíjasok egyszeri alkalommal 150 ezer forint kárpótlást kapjanak, mert az elmúlt évek nyugdíjszámítása ennél sokkal több pénzt vett ki a zsebükből, az utóbbi másfél év válsága pedig elsősorban őket sújtotta - hangoztatta az EP-képviselő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!