A Nyugiban már nagyon várják a nyitást

Belföld, 2021.04.16

Előreláthatólag jövő hét közepén nyit a Nyugi Kert Szegeden.

Nyugi Kert Bár egyelőre csak a kerthelyiségben ülhetnek majd le a vendégek, és csak fél 10-ig lehetnek nyitva, a tulajdonosok azt remélik, hogy telt házas estéik lesznek. Csiszolnak, festenek, pakolnak a Nyugi Kert tulajdonosai és alkalmazottai, hiszen hosszú szünet után végre úgy tűnik, hogy újra fogadhatnak vendégeket. A szegedi bulinegyednek is hívott környéken annak ellenére nagy a várakozás, hogy az egyetemeken és középiskolákban egyelőre továbbra is marad az online oktatás, így csak a helyi diákokra számíthatnak.

Kozma Zoltán, a Nyugi Kert tulajdonosa elmondta, hogy bár egymás mellett vannak a vendéglátóhelyek a TIK és az SZTE Bölcsészettudományi Karának szomszédságában, de mindenkinek meg van a saját vendégköre. A Nyugi Kertbe jellemzően 18-24 évesek járnak, főleg olyanok, akik a kultúra minden ágára nyitottak. Ezért is tervezik, hogy újraindítják kulturális rendezvényeiket, ha a járványhelyzet megengedi ezt.

Egyelőre nem csak az a kérdés, hogy a kormány mikor ad engedélyt a teraszok kinyitására, hanem az is, hogy milyen idő várható az elkövetkező napokban. Sajnos a jövő hét közepéig esőt jósolnak a meteorológusok, így a nyitás legközelebbi időpontja április 22-e, de lehet, hogy csak másnap, pénteken indulnak újra. Kozma Zoltán elmondta azt is, hogy már nagyon várják a nyitást, ugyanis egy hónapot is nehéz kihúzni bevétel nélkül, nemhogy nyolcat. Korábban meg kellett válniuk néhány munkatárstól, de sokan most visszatértek, és aktívan részt vesznek a szórakozóhely nyitásra történő előkészítésében.
(Webrádió)

Címkék

Nyugi Kert Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!