A panelprogram újraindítását ígéri a DK

Belföld, 2021.09.23

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, ha 2022-ben ő alakíthat kormányt, akkor újraindítja a panelprogramot és kiterjeszti a régebbi építésű társasházakra is, a kötelező önrészt pedig az állam fogja fizetni.

Dobrev Klára egy csütörtöki online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy 2010 előtt számtalan panelház újult meg szinte teljesen egészében. Hangsúlyozta, hogy ezt uniós pénzből finanszírozták, de a panelprogramot a kormány sok évvel ezelőtt leállította.

Az eseményen részt vett Manhalter Dániel, a DK ellenzéki előválasztáson induló ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselőjelöltje, aki azt mondta, hogy több millió család él különböző típusú társasházakban: panelekben, régi építésű házakban és új lakóparkokban.

Időnként mindegyik épület korszerűsítésre szorul, és nem mindegy, milyen minőségű a felújítás, miként az sem, hogy egy-egy lakóközösség mit tud ebből finanszírozni, a magyar családok ugyanis egyre nehezebb körülmények között élnek - fogalmazott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!