A pécsi városi buszokra érvényes bérletek és jegyek is elérhetők a MÁV-START-nál

Belföld, 2023.12.07

Már a pécsi helyi autóbuszokra érvényes időalapú menetjegyeket és bérleteket is meg lehet vásárolni a MÁV START applikációján, automatáinál és jegypénztáraiban - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a pécsi közösségi közlekedést üzemeltető Tüke Busz Zrt. autóbuszaira érvényes 24 órás, 72 órás és 7 napos időalapú menetjegyek, az összvonalas havi, a tanuló-, illetve nyugdíjas havi, valamint a 30 napos bérletek érhetők el a MÁV rendszerében.

Közölték: a mecsekaljai város vasútállomásán havonta átlagosan 120-130 ezer utas fordul meg, akiknek csaknem a fele a menetjegyét már online felületen váltja meg. Mostantól ők és a pécsiek a helyi közlekedésben is fizethetnek e módon a szolgáltatásért.

Kitértek arra, hogy a Pécsre utazók, illetve onnan indulók körében igen népszerű a vasúti utazás, amit az is mutat, hogy a vármegyeszékhelyet jelenleg a fővárossal naponta 7 pár, kétórás ütemben közlekedő InterCity köti össze, míg Győrrel a Helikon, Szombathellyel a Pannónia InterRégió vonatok.

Az új pécsi lehetőséggel együtt immár több mint húsz térségben kínál különböző - egyebek mellett helyi járatokra érvényes - jegyeket és bérleteket a MÁV-START, népszerűsítve ezzel a közösségi közlekedést és könnyítve az utazástervezést, illetve az elővételi jegyváltást - jelezték.

A közlekedési társaság hosszú távú célja, hogy az utasok egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár autóbuszos, akár vasúti utazásról - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!