A pedagógusbérek érdemi emelését sürgeti a Jobbik

Belföld, 2021.10.08

A pedagógusbérek érdemi emelését sürgette pénteki online sajtótájékoztatóján a Jobbik.

Brenner Koloman parlamenti képviselő, az Országgyűlés Jobbik által delegált alelnöke arról beszélt: minden eresztékében recseg-ropog a hazai oktatási rendszer, amit jól mutat, hogy riasztó mértékben nő a már most is katasztrofális tanárhiány.

Hozzátette, a kormányzat "a fideszes tudás- és értelmiségellenes politika" részeként béremelés helyett a pedagógusok megfigyelését támogatta több milliárd forinttal, ráadásul növelte az oktatók adminisztrációs terheit is.

Hihetetlen szakadéknak nevezte, hogy Magyarországon a tanárok az OECD-átlag 60 százalékát keresik, majd kijelentette, pártja a garancia arra, hogy az áprilisban felálló nemzeti kormány a teljes oktatás ügyét kiemelt nemzetstratégiai ágazatként kezeli, és ennek megfelelő támogatásban részesíti majd.

Csányi Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa azt hangsúlyozta: a tanárok legnagyobb problémája anyagi megbecsülésük hiánya, hiszen "a 2000-es évek elején volt utoljára érzékszervekkel jól felfogható béremelés" az ágazatban, azóta jó esetben szinten tartani sikerült juttatásaikat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!