A sürgősségi betegellátás aktualitásairól tanácskoznak Pécsen

Belföld, 2023.09.27

A sürgősségi betegellátásban megjelenő új technológiákról tanácskoznak magyar és külföldi szakemberek a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) pénteken és szombaton - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

A Pécsi sürgősségi napok elnevezésű, az intézmény egészségtudományi kara által 17. alkalommal megrendezett szakmai eseményen olyan új technológiákat mutatnak be, amelyek a beteg állapotának pontosabb, megbízhatóbb monitorozását teszik lehetővé, akár távolról is.

Emellett azt is bemutatják az érdeklődőknek, hogy például a mesterséges intelligencia miként tudja segíteni a betegellátás során meghozott szakmai döntéseket.

A rendezvényre Németországból, Lengyelországból, Szerbiából és Szlovéniából is érkeznek szakemberek, előadók, hogy körbejárják a szimulációs képzés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeit.

Az idén külön workshopban lesz mód arra, hogy a résztvevők interaktív csoportmunkában gyakorolják a szakmai kommunikáció nehéz helyzeteit, hogy a mindennapi munka során és krízishelyzetekben ne kövessenek el hibákat - olvasható a PTE közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!