A számítástechnika jövője, jelene és múltja is látható volt a SzeBIT-en

Belföld, 2022.05.19

Immár negyedik alkalommal rendezték meg a dél-alföldi régió legnagyobb számítástechnikai seregszemléjét a SzeBIT-et, ahol IT világcégek mutatták be innovatív és jövőbe mutató termékeiket, megoldásaikat.

Robot a SzeBIT-en
Egy napra Szeged lehetett Magyarország egyik legnagyobb technológiai rendezvényének helyszíne. A negyedik alkalommal megrendezett SzeBIT, a már eddig megszokott és bevállt helyszínen, a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központjában fogadta a modern technológiák iránt érdeklődő közénséget. Olyan világcégek mutatták be jövőbe mutató termékeiket, mint például a HP, az Epson, a Samsung vagy éppen a DELL. A SzeBIT-en mindig is fontos szempont volt, hogy a technológia legújabb vívmányait közérthető módon tálalják a látogatóknak, idén sem volt ez másként. Ugyanakkor a szervező PC Trade Systems Kft. gondolt a szekemberekre is, a részükre tematikus workshopok segítettek elmélyülni a technológiai újdonságok világába.

A SzeBIT-re belépőt rögtön egy humanoid robot fogadta, amely a mellett, hogy számos információval szolgált, még az érintésre is meglepően emberien reagált. Az egyik legnépszerűbb helyszín a Gamer Corner volt, ahol a legbátrabbak kipróbálhatták magukat a világ egyik legnépszerűbb FPS játékában, a PUBG-ben azaz a PlayerUnknown's Battlegrounds-ban. Az akadásmentes játékmentről a DELL csúcsgépei, az ufó fejes logóval ellátott Alienware asztali gépek gondoskodtak. Az Alienware ugyan nem olcsó, hiszen a kisebbik is millós nagyságrend, ugyanakkor egy ilyen hardveren játszva bizonyosan nem lesz gondunk az FPS-el. A játéksarokban két élethű autóverseny-szimulátor is helyet kapott, a legbátrabbak számot adhattak autóvezetési tudásukból, illetve összemérhették erejüket másokkal, akár Báldi Gergővel is, aki ilyen gépen szerezte világbajnoki címét. Ugyanakkor rendkívül érdekes volt újra felfedezni gyerekkorunk régi gépeit, többek között a Commodore 64-et, amelyet az IT múzeum hozott el a SzeBIT-re. Az egyiken gyerekkorom egyik kedvence, a Wizard of Wor futott, de volt aki az International Karate-val nosztalgiázott. 


(Webrádió)

Címkék

IV. SzeBIT
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!